Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βόλος: Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας μεγαλέμπορος ναρκωτικών

Ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης, αξίας άνω των 200.000 € ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά του Βόλου 28χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση... της Αστυνομίας, το βράδυ της Τετάρτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ κατείχε πιστόλι με 5 σφαίρες, χρήματα και πλαστά χαρτονομίσματα που επρόκειτο να διοχετεύσει στην αγορά. Σε βάρος του δράστη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 13.500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 265 γραμμάρια ηρωίνης και 274,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Δημήτρης Κατσίκας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου παρουσιάσθηκε στον 28χρονο αλλοδαπό ως «υποψήφιος» αγοραστής και μετά από πολλά τηλεφωνήματα, καθορίστηκε ραντεβού τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στη Νέα Αγχίαλο.

Κατά τη συνάντηση ο αλλοδαπός πούλησε πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5.289 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 265 γραμμαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των 10.000 €, τα οποία παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επειδή η Αστυνομία έκρινε ότι στο σημείο του ραντεβού (αγροτική περιοχή Ν. Αγχιάλου) δεν μπορούσε πρακτικά να γίνει η σύλληψη του 28χρονου, διότι κινδύνευε η ζωή αστυνομικών, ο αλλοδαπός, που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας Seat Toledo, τέθηκε υπό παρακολούθηση και τελικά συνελήφθη αργά το βράδυ, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο και αφού η Αστυνομία μπλόκαρε το Ι.Χ. που οδηγούσε. Σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε μία ακόμη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.060 γρ.

Επίσης, σε έρευνα σε ερημικό σημείο αγροτικής περιοχής στη Νέα Αγχίαλο (καβάντζα), το οποίο επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση, βρέθηκαν άλλες πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5.798 γρ. Οι αστυνομικοί βρήκαν σήμερα το πρωί σε άλλη «καβάντζα» στην περιοχή του Βόλου 1,5 κιλό χασίς ακόμη.

Κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας σε σπίτι στο Βόλο, όπου διέμενε με άλλον ένα 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ο οποίος απουσίαζε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 mm TOKAREV με ενσωματωμένο γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm,
• πέντε νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 274,5 γραμμαρίων,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• πέντε αμφισβητούμενης γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 €.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.330 €, τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την «αγοραπωλησία» με τον αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ύψος 10.000 €, τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Η έρευνα συνεχίζεται από άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 13,5 κιλά χασίς, τα οποία στην αγορά κοστίζουν περίπου 130.000 €, 265 γρ. ηρωίνης τα οποία αντιστοιχούν σε 2.650 δόσεις οι οποίες στοιχίζουν περίπου 53.000 € και 274 γρ. κοκαΐνης (274 δόσεις), αξίας περίπου 27.400 €.

Ο 22χρονος Αλβανίας, συγκάτοικος του συλληφθέντα, αναζητείται εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ο 28χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είναι παντρεμένος και το τελευταίο τουλάχιστον διάστημα, ασχολούνταν με την εμπορία ναρκωτικών, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί, ενώ βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...