Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"'Εφυγε" η μοναδική Λουκία Ρικάκη και κάνει "όνειρα σε άλλη γλώσσα"

Μια μοναδική καλλιτέχνης που υπηρέτησε πιστά τον κινηματογράφο και όχι μόνο, μια δημιουργός έφυγε από κοντά μας. Η Λουκία Ρικάκη ήταν κοσμαγάπητη και το "απέδειξε" ακόμα και με το θάνατό της. Χιλιάδες φίλοι της στο διαδίκτυο την αποχαιρετούν σεμνά.

Αποχαιρετούν την φίλη μα πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο που μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε σε ένα θαύμα -που ΔΕΝ έγινε. Γιατί τα θαύματα είναι σαν τους πραγματικούς φίλους: ΣΠΑΝΙΑ!

Η είδηση του θανάτου, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook έγινε με λίγα λόγια:

"Η Λουκία μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Φεύγει με τις ευχές της οικογένειας της και του συντρόφου της. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή. Η Λουκία έχει ζητήσει να μην υπάρξουν στεφάνια αλλά δωρεές".

Και από εκείνη τη στιγμή επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της δίνουν το "παρόν" μέσα από ένα μοναδικό κατευόδιο.

Η Λουκία ανέβηκε τον προσωπικό της Γολγοθά με τόση δύναμη και αποφασιστικότητα που όλοι μιλούσαν για το κουράγιο της. Δεν είναι άλλωστε εύκολο να ταλανίζεσαι στις στενωπούς μιας δύσκολης ασθένειας.

Συγκλονισμένος ο χώρος της τέχνης από το θάρρος που έδειχνε η Λούκια Ρικάκη αντιμετωπίζοντας τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, που άλλαξε τη ζωή της από τη μια στιγμή στην άλλη. Η Λουκία ίδρυσε και δ­ιηύθυνε το πρώτο Standup Comedy Club στην Ελλάδα. Επίσης ίδρυσε την εταιρεία Orama films και τις θεατρικές σκηνές του θεάτρου «104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης».

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα για τη δημιουργό που έδινε τη μάχη της για τη ζωή. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αλλά όπωέγραψε στη σελίδα της στο facebook πήρε εξιτήριο. Ήταν μόλις πενήντα χρόνων, γεμάτη όνειρα και όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν έχανε το χιούμορ της…

Αμέσως μετά πήγε στην παραλία κι έβαλε τα πόδια της στη θάλασσα... Αυτό ήθελε όπως έγραψε στο προφίλ της.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα ασυνήθιστο το γεγονός ότι η γνωστή σκηνοθέτρια "μοιράζόταν" την ασθένειά της, τόσο στο προφιλ facebook όσο και στο twitter!

«Δεν ξέρω πότε θα ξαναπιάσω δουλειά πάλι επαγγελματικά… Άσε που ‘χω το άλλοθι. Βρε, μου άνοιξαν το κεφάλι, οπότε λίγο τρέλα δεν βλάπτει με επιστημονική κάλυψη! Και σφραγίδα Siemens… χα χα» έλεγε εννοώντας βέβαια την προέλευση του αξονικού τομογράφου.

H Λουκία σίγουρα αγαπούσε τη ζωή αλλά σίγουρα την έβλεπε και με άλλο μάτι! Όλη αυτή την κατάσταση την αντιμετώπιζε πολύ διαφορετικά από ότι συνηθίζεται. Δεν έκλεινε τα αυτιά της στην αλήθεια και ανέβαζε στο facebook φωτογραφία ακόμη και με τα άπειρα φάρμακά της μιλώντας για σκληρό ρεαλισμό.

Το συγκλονιστικό όλων είναι ότι μετέτρεψε το "γκρίζο συννεφάκι" που εμφανίστηκε στον εγκέφαλό της σε ροζ, με τη βοήθεια του μοντέρ της Γιάννη, επειδή έτσι το είχε φανταστεί κάποια φίλη της Στέλλα. Η Λουκία έφτιαξε βίντεο με τις 455 εικόνες της μαγνητικής και το ανέβασε στο twitter της. Από όλα όσα έγραψε κρατάμε τα πιο σημαντικά: "Δεν σκέφτομαι το ίδιο, σκέφτομαι αλλιώς. Αλλά ο Γιάννης, ο καλός μου, λέει αποφασιστικά ότι δεν υπάρχουν μόνιμα σύννεφα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...